Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Česnekový konfit - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Česnekový konfit - recept: dlaní pečlivě oddělte stroužky z palic česneku. Ostrým nožíkem ukrojte ze všech jejich konce a stroužky oloupejte. Do pánve vložte oloupané stroužky, přelijte olivovým olejem a za stálého míchaní restujte 12–18 minut (záleží na velikosti stroužků), dokud nebudou měkké, téměř uvařené, ale stále si ponechají tvar.

Stejně tak by neměly zkaramelizovat. Před přenesením česneku a oleje do velké skleněné nádoby nechejte vše úplně vychladnout (míchejte každých několik minut). Přidejte čerstvé bylinky a skladujte 2 až 3 týdny.

Konfit je výtečný do těstovin nebo do pomazánek.

 

Česnekový konfit - suroviny, ingredience:  

  • palice česneku 3 ks
  • extra panenský olivový olej 2 hrnky
  • čerstvé bylinky (tymián, rozmarýn aj.)

 

cesnekovy-konfit-recept-postup-navod-priprava-suroviny-ingredience-2

cesnekovy-konfit-recept-postup-navod-priprava-suroviny-ingredience

 

 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny