Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Chipsy, "brambůrky" z červené řepy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Chipsy, "brambůrky" z červené řepy - recept: Troubu předehřejeme na 180 °C. Řepy oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky dáme do mísy, zakápneme olivovým olejem a promícháme.   Plátky řepy naskládáme na dva pečící plechy. (Nebo jen na jeden a pečeme na dvakrát).

Pečeme cca 20 minut, nebo tak dlouho, dokud nejsou chipsy na okrajích vysušené. Chipsy otočíme a pečeme dalších 10 až 20 minut, dokud nechytnou světlejší barvu. Dáme vystydnout.

Chipsy můžeme samozřejmě libovolně okořenit. Nabízí se použít sůl, ale řepa je sama o sobě nasládlá a sůl se tedy použít nedoporučujeme. Co ovšem velmi doporučujeme jsou libovolné jogurtové dipy.

Suroviny: 1 větší řepa, troška olivového oleje, koření a troška soli

chipsy bramburky z cervene repy recept postup navod priprava suroviny ingredience

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny