Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Špagety s tuňákem a citronovou omáčkou – recept, postup, návod, příprava, suroviny

Špagety s tuňákem a citronovou omáčkou – recept: Všechna vejce si uvařte nahniličko. Ve studené vodě je pak nechte trochu zchladnout a oloupejte je. Špagety uvařte v osolené vodě na skus. Sceďte je a nechte dobře okapat. Olej z tuňáka nalijte do pánve a orestujte na něm nadrobno nasekanou cibuli. Poté přidejte zakysanou smetanu a trochu najemno nastrouhané citronové kůry a vymačkané citronové šťávy. Přisypte nadrobno nasekanou pažitku. Vše dochuťte solí a mletým černým pepřem a prohřejte. Do směsi přidejte tuňáka a uvařené okapané špagety. Vše dobře prohřejte. Špagety rozdělte do talířů nebo misek. Každou porci doplňte uvařeným pokrájeným vajíčkem. Vhodnou přílohou je zeleninový salát s citronovou zálivkou.

Špagety s tuňákem a citronovou omáčkou – suroviny:

  • 1 citron
  • 1 svazeček pažitky
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 4 vejce
  • 400g špaget
  • 2 konzervy tuňáka v oleji
  • 1 cibule
  • 200 g zakysané smetany

 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny