Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Lokše (bramborové placky) s mákem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Lokše (bramborové placky) s mákem - recept: Brambory uvařené ve slupce oloupeme, prolisujeme, přidáme sůl, mouku a vypracujeme hladké těsto. Na pomoučeném vále těsto rozválíme na dlouhý váleček, který nakrájíme na stejně velké kousky. Každý kousek rozválíme na lokšu-placku a na rozehřáté plotně nebo plotýnce je upečeme.

Upečené lokše potřeme rozpuštěným voňavým sádlem, povidly, posypeme mákem a moučkovým cukrem a stočíme. Nebo posypeme jen mákem s cukrem anebo jen cukrem.

 

Lokše (bramborové placky) s mákem - recept:

  • 1 kg brambor
  • 300 g hladké mouky
  • povidla
  • mletý mák
  • moučkový cukr
  • sádlo
  • sůl

 

lokse bramborove placky s makem recept postup navod priprava suroviny ingredience 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny