Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Melounová marmeláda, marmeláda z melounu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Melounová marmeláda, marmeláda z melounu - recept: meloun rozkrojíme, dužinu rozkrájíme na menší plátky, vybereme pecky a nakrájíme ji na kostky o velikosti cca 2 cm.   Kostky dužiny prosypeme cukrem a zalijeme šťávou ze 2 kusů citrónů.   Mísu přetáhneme fólií a necháme 4-5 hodin odležet v lednici.  

Proslazený meloun povaříme 5 minut, mícháme a sbíráme pěnu (po pěti minutách vyzkoušíme, jestli marmeláda rosolovatí; na studeném talířku by měla udělat kapku, která po naklonění nesteče).   Sklenice vypaříme horkou vodou nebo je necháme několik minut vyhřát na plechu v troubě a naplníme marmeládou.   Uzavřeme víčky, necháme chvíli odstát a pak je obrátíme dnem vzhůru a postavíme na rozloženou utěrku.

Doporučení:
Pro barvu můžeme do marmelády přimíchat trochu nastrouhané citrónové kůry nebo hrst malin.

 

Melounová marmeláda, marmeláda z melounu - suroviny:

  • 2 kg melounové dužiny
  • 1,5 kg želírovacího cukru
  • 2 ks citróny
  • zavřovocí sklenice s víčky

 

melounova marmelada marmelada z melounu recept postup navod priprava suroviny ingredience 

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny