Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Tuňákové carpaccio s octovou zálivkou se sušenými rajčaty a majoránkou - recept

Tuňákové carpaccio  - příprava: Rajčata omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Nasypeme je do misky a přidáme
ocet, olej, majoránku a pistáciové oříšky. Podle chuti osolíme a opepříme. Zálivka je připravena, jakmile rajčata

natáhnou tekutinu a změknou. Tuňáka nakrájíme na velmi tenké plátky, pokud možno pomocí nářezového stroje. Rozložíme je na talíře potřené olivovým olejem, který zabrání přilepení masa. Tuňáka pokapeme hotovou zálivkou. Ozdobíme čerstvými listy majoránky a nasekanou pažitkou. Pokud chceme, můžeme posypat nastrouhaným sýrem.

Tuňákové carpaccio - suroviny:

  • 400 g tuňáka
  • 12 sušených rajčat
  • 200 ml olivového oleje
  • 50 ml vinného octa (nebo citronové šťávy)
  • půl lžičky majoránky
  • 25 g vyloupaných pistáciových oříšků
  • sůl
  • pepř
  • čerstvé listy majoránky na ozdobu
  • čerstvá nasekaná pažitka na ozdobu
  • strouhaný sýr (nemusí být)

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny