Koriandrové víno - recept, návod, postup výroby
Zveřejněno: čtvrtek 13. listopad 2014 | Zobrazeno: 2892x
Koriandrové víno - recept: Koriandr je díky své lahodné chuti a vůni vhodný i k výrobě léčivého vína (do 1 I červeného vína nasypeme asi 3-4 polévkové lžíce koriandru a necháme 10 dnů vyluhovat). Užíváme po lžících (1-4 denně). nebo na dochucení kořalky.
Estragonové víno - recept, návod, postup, výroba
Zveřejněno: úterý 28. říjen 2014 | Zobrazeno: 4222x
Estragonové víno - recept: asi 30 gramů sušené (! ) natě se přelije sedmičkou bílého vína a nechá se alespoň týden macerovat. Pak se přecedí a pije půl až jedno deci před hlavními jídly.
Přepuštěné máslo (ghí) - recept, návod, postup výroby, suroviny
Zveřejněno: pondělí 13. říjen 2014 | Zobrazeno: 3678x
Přepuštěné máslo - recept: vezměte 500 g nesoleného másla a dejte ho do kastrolu se silným dnem. Na středním ohni máslo rozpusťte. Ztlumte plamen tak, aby máslo jen maličko bublalo. Kastrol nezakrývejte. Máslo bude pěnit a prskat. Na povrchu se začne srážet bílkovina. Máslo se krásně rozvoní a zezlátne. Pečlivě hlídejte, ať máslo nepřipálíte, mělo by zůstat zlatavé, nesmí zhnědnout.
Číst dál: Přepuštěné máslo (ghí) - recept, návod, postup výroby, suroviny
Kvašený baršč z řepy - recept, návod, postup výroby, účinky na zdraví člověka
Zveřejněno: neděle 14. září 2014 | Zobrazeno: 3900x
Kvašený baršč z řepy - v lidové medicíně se řepa považuje za spojence zdravých jater. Proto se při všech chorobáchtohoto důležitého orgánu doporučuje pít kvašený baršč". Pití 2-3 sklenic čistého baršče denně zlepšuje fungování jater a rovněž posiluje imunologickou soustavu. Po tříměsíční kúře jsou játra ve znamenité formě a také přestaneme být náchylní k nemocem z nachlazení. Přírodní kvašený červený baršč totiž obsahuje mnoho přátelských bakterií posilujících odolnost organismu. Ze stejných důvodů se rovněž doporučuje po léčbě antibiotiky, protože urychluje obnovu správné bakteriální flóry ve střevech. Recept na kvašený baršč z řepy: Kousky červené řepy necháme spolu s česnekem kysat 2-3 týdny ve vodě v kameninové nebo skleněné nádobě. Takto připravený baršč má lehce nakyslou chuť a mírně štípe.
Mátové sušenky - recept, postup, návod na výrobu
Mátové sušenky - recept: 350g hladké mouky, 200g cukru, 200g másla, 2 celá vejce, prášek do pečiva, 100g mandlových lupínků, 100g čokolády na vaření rozsekat, velká hrst čerstvé máty - nakrájet na jemno. Vytvořte těsto, vyválejte a tvořte různé tvary sušenek. Tvary dejte na pečící papír. Pečte cca. 15 minut při 170°C. Všem moc chutnají.
Jak vyrobit domácí bylinkový olivový olej snadno a rychle (zamražení do tvořítek na led)
Zveřejněno: neděle 6. červenec 2014 | Zobrazeno: 3843x
Bylinky natrhejte, nasekejte, rozdělte do tvořítek na led, zalijte olivovým olejem a nechte zmrazit. Bylinkový olej zbělá a kostky pak v zimě můžete přidávat do polévek, omáček, k těstovinám, rýži.
Číst dál: Jak vyrobit domácí bylinkový olivový olej snadno a rychle (zamražení do tvořítek na led)
Kopřivové pesto - recept, návod, postup výroby
Zveřejněno: neděle 15. červen 2014 | Zobrazeno: 4857x
Kopřivové pesto - suroviny: miska mladých vršků kopřiv, můžeme přidat i další bylinky – třeba popenec, šalvěj či bazalku, mandlové mléko či smetana, olej, přibližně 100 g vlašských ořechů, 3 stroužky česneku, sůl, je možné přidat i sýr. Recept: Kopřivy spaříme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vložíme do nádoby na mixování, přidáme další bylinky, ořechy, česnek a přisolíme. Zalijeme trochou mléka či smetany, trochou olivového oleje, můžeme přidat i sýr. Postupně mixujeme a podle potřeby přiléváme mléko anebo olej podle potřeby. Podáváme s celozrnnými těstovinami.
Mandlové mléko - recept, postup, návod na výrobu
Zveřejněno: neděle 15. červen 2014 | Zobrazeno: 3368x
Mandlové mléko - mandle oloupeme a umeleme či rozmixujeme. Namočíme do tři čtvrtě litru studené vody a necháme luhovat tři hodiny, občas promícháme. Poté znovu rozmixujeme a získáme bílý pěnivý nápoj.
Hovězí po burgundsku (Boeuf Bourguignon) - recept, postup, návod na výrobu
Zveřejněno: pondělí 9. červen 2014 | Zobrazeno: 3334x
Hovězí po burgundsku (Boeuf Bourguignon) - suroviny:1 kg hovězí kližky, 100 g špeku, 200 g žampionů, 3 větší mrkve, 4 středně velké cibule, 20 nakládaných perličkových cibulek, několik stroužků česneku (podle chuti), 3 lžíce rajského protlaku, 500 ml silného hovězího vývaru, olivový olej, tymián, rozmarýn, bobkový list, kousek másla, mouka, celý černý pepř sůl a půl litru kvalitního červeného vína (např. Pinot Noir, Cabernet Sauvignon nebo Merlot; obecná rada pro výběr vína vhodného při vaření zní: použijte takové, které vám chutná a druhou lahev si otevřete k jídlu).
Číst dál: Hovězí po burgundsku (Boeuf Bourguignon) - recept, postup, návod na výrobu
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
Zveřejněno: pondělí 9. červen 2014 | Zobrazeno: 5244x
Dámský borůvkový šláftruňk - suroviny: 1 kg borůvek, ½ kg tmavého cukru, 1 citron, nejlépe bio, 1 pomeranč řádně omytý, 1 lžička skořice, koriandru a hřebíčku, ½ litru vody, ½ litru vodky. Recept: Do půllitru vody nasypeme půl kila tmavého cukru. Přidáme vymačkanou šťávu z jednoho citronu. Nastrouháme pomerančovou kůru, pak přidáme celý rozkrájený pomeranč, jednu lžičku skořice, koriandru a hřebíčku. Přisypeme borůvky a přilijeme půl litru vodky. Zahříváme 30 minut při teplotě 50 stupňů. Poté rozmixujeme a přecedíme. Pokud chceme likér s výraznější chutí, necháme směs před rozmixováním 4 dny luhovat.
Číst dál: Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
Další rady a tipy v této kategorii:
- Rozmarýnové víno - recept, postup, návod na výrobu
- Bylinková šunka s medem - recept, postup, návod na výrobu
- Kamilčina bylinková polévka - recept, postup, návod výroby
- Likér z ořešáku, ořechu - recept, postup, návod na výrobu
- Pálenka z ořešáku, ořechu - recept, postup, návod na výrobu
- Makarony s omáčkou ze syrových rajčat - recept, postup, návod na výrobu
- Bulharský tarator - recept, návod na přípravu, postup výroby
- Špenátový koláč - recept, postup, návod na výrobu
- Ranní kaše s ovocem se semínky a ořechy - recept, postup, návod
- Dort z červené řepy - recept, postup, návod
Zdroj článku: Česká televize, Prima TV
Další rady v kategorii
-
Afrodiziakální kuře na zázvoru a česneku - recept
-
Ananasový koláč s polevou od Lenky Coufalové Buchcárové - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Anýzová bábovka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Arašídová octová omáčka - recept
-
Argentinská marináda chimichurri - recept
-
Avokádová octová omáčka - recept
-
Avokádové guacamole - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Avokádový sorbet - recept
-
Bábovka z pohanky, pohankové mouky s droždím - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Banánové pokušení - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Banánové sušenky s arašídovým máslem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Barevné domácí těstoviny - recept, postup, návod na výrobu, přírodní barviva do těstovin
-
Bavorské vdolečky - recept, postup, návod
-
Bezinková šťáva - recept, postup, návod
-
Borůvkový šláftruňk - recept, postup, návod na výrobu
-
Bramborákový burger - recept, postup, návod k výrobě
-
Bramboráky z chlebové střídky - recept
-
Bramborové knedlíky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborové placky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Bramborový salát se slaninou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Brambory s česnekovou náplní - recept
-
Bruschetta s dietní rajčatovou pomazánkou - recept
-
Bruschetta s mangoldem a uzeným pstruhem - recept, postup, návod na výrobu
-
Bruschetta s pestem a cherry rajčátky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bůčková roláda - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Budapešťská pomazánka na chlebíčky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bulgurový salát - recept, postup, návod na výrobu
-
Bulharský tarator - recept, návod na přípravu, postup výroby
-
Bylinková šunka s medem - recept, postup, návod na výrobu
-
Bylinkové karbanátky z ovesných vloček - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bylinkový burger, burger s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Bylinkový chleba, bylinkový kváskový chléb - postup, návod, recept, výroba
-
Bylinkový ledový čaj - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Carpaccio z řepy a žampionů s parmazánem - recept
-
Celerový salát se sojanézou na poruchy erekce, mužskou potenci - recept, návod, postup výroby
-
Celestýnské nudle do polévky - recept, postup, návod, výroba
-
Česnek - Tinktura na odstranění česnekového zápachu z úst
-
Česnekačka, česneková polévka s tvarůžky - recept, postup, návod
-
Česneková polévka proti chudokrevnosti - recept
-
Česneková polévka s vejcem - recept
-
Česneková polévka se slávkami a krevetami - recept
-
Česneková polévka se zakysanou smetanou - recept
-
Česnekové krutony s tymiánem - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Česnekové toasty - pomoc, při zánětu dásní - recept
-
Česnekový konfit - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chili, chilli con carne - recept, postup, návod, suroviny
-
Chilli marmeláda z chilli papriček, zázvoru a česneku - recept, postup, návod, výroba, suroviny
-
Chipsy z parmazánu - recept, postup, návod k výrobě
-
Chipsy, "brambůrky" z červené řepy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Chlebové řízky, řízky z chleba - recept
-
Chlebovník z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Chlebový kvas s bylinkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Chmelová limonáda - recept, postup výroby, návod
-
Cibulový sirup - recept, postup, návod
-
Citrónová limonáda - recept, postup, návod, příprava, výroba
-
Citronový dort s medem - recept, postup, návod
-
Citronový koláč - recept, postup, návod
-
Citrusový salát s medem - recept, postup, návod
-
Cizrnová polévka, polévka z cirzny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Co udělat se zbylými palačinkami z předchozího dne - recept
-
Co uvařit, udělat ze zbylé bramborové kaše - recept
-
Čokoládové tyčinky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Creme brulee, crème brûlée - recept, postup, návod, suroviny, příprava
-
Datlové kopečky z pohanky, pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Domácí bake rolls - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí chléb z pohanky, z pohankové mouky - recept, postup, návod, výroba, příprava, suroviny
-
Domácí hořčice - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí hranolky ze sladkého bramboru batátu - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí karamel - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí kečup - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí müsli tyčinky - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí nanuk míša s čokoládovou polevou - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí octová zálivka - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí ovocný nanuk (meruňkovo-jahodový) - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí ovocný nanuk rybízo-smetanový - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí pribináček s jahodovým pyré - recept, pstup, návod, příprava, suroviny, ingredience:
-
Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí skořicový cukr za 60 Kč/1 kg - recept, postup, návod
-
Domácí šlehačka - recept
-
Domácí sušenky bebe dobré ráno - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Domácí tatarská omáčka - recept, postup, návod na výrobu
-
Domácí těstoviny - recept, postup, návod
-
Domácí těstoviny s omáčkou z dýně Sweet Dumpling - recept, postup, návod na výrobu
-
Domácí výroba nanuku z ananasu a jahod - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dort z červené řepy - recept, postup, návod
-
Dresing, dresink na zeleninový salát z okurky, papriky, ledového salátu a vajíčka
-
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dumlíková polévka - recept, postup, návod, výroba
-
Dušená kapusta s rajčaty a mátou - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňová krémová polévka s ementálem - recept, postup, návod, příprava, suroviny
-
Dýňová polévka - recept, postup, návod k výrobě
-
Dýňové muffiny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňové noky - recept, postup, návod, příprava, ingredience
-
Dýňové pyré - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
-
Dýňový dezert - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dýňový kompot - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience, výroba
-
Dýňový rumový hrnec - recept, postup, návod k výrobě
-
Dýňový sýr - recept, postup, návod k výrobě
-
Estragonové víno - recept, návod, postup, výroba