Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Těstoviny s kedlubnami - recept, postup, návod k výrobě

Kedlubny oloupejte a nakrájejte na kostičky. Těstovinová hnízda uvařte v dostatečném množství slané vody a na posledních 5 minut přidejte nakrájené kedlubny. Vše po uvaření slijte, proceďte a smíchejte s bazalkovým pestem (hotový výrobek). Podávejte s opečenými kuličkami z mletého masa.

Rukolový salát s jahodami - recept, postup, návod k výrobě

Rukolu nejdřív operte, přeberte a odstraňte z ní tuhé stonky. Omyté jahody zbavte lístků a nakrájejte na čtvrtky. Na zálivku smíchejte bílý vinný ocet, olivový olej, sůl a pepř. Salát s jahodami potom upravte na mísu a pokapejte zálivkou.

Poleva ze svařeného vína - recept, postup, návod k výrobě

Smíchejte do hladka 200 g práškového cukru s 5 lžícemi svařeného vína, až vznikne poleva. Tu potom rozetřete na piškotový korpus. Propůjčí pečivu charakteristickou aromatickou příchuť.

Pečené rýžové kuličky - recept, postup, návod k výrobě

Nechte 250 g vařené rýže Basmati se 150g strouhaného sýra a z této směsi vytvořte malé kuličky (o průměru 2,5 cm). Kuličky namočte ve vejci, obalte v připravené strouhance a opečte ve fritéze. Kuličky chutnají s rajskou omáčkou.

Omeleta s bazalkou - recept, postup, návod k výrobě

Omyjte jeden červený paprikový lusk. Odstraňte jaderník a pokrájejte ho na kousky. Menší cibuli oloupejte, nakrájejte na drobno. Dvě snítky bazalky jemně nasekejte a 25 g sýru feta nakrájejte na kostičky. Dvě vejce rozkvedlejte. Papriku a cibulku 2 minuty poduste na oleji. Pak přidejte vejce a nechte srazit. Přidejte sýr feta, vše posypte nasekanou bazalkou a hotovou omeletu podávejte.

Zdravé masové kuličky - recept, postup, návod k výrobě

Pro zpestření jídelníčku můžete udělat masové kuličky tentokrát trochu jinak: Když mícháte mleté maso s' kořením, přidejte do něj trochu nastrouhané mrkve nebo červené řepy. Pak těsto upravte jako obvykle a opečte. Chutná to výborně a navíc přidáte do pokrmu trochu zeleniny.

Sýrová zavářka do polévky - recept, postup, návod k výrobě

Kořeněná alternativa vaječné zavářky: smíchejte 35 g margarínu a nastrouhaného sýra s vaječným žloutkem a 1 lžičkou hladké mouky. Dále přimíchejte sníh z bílku. Vzniklou hmotu vložte na tukem vymazaný
talíř a ten nechte přikrytý nad párou, až se hmota srazí. Nakrájejte ji na kousky a přidejte do polévky.

Jak využít zbylý houskový knedlík - recept, postup, návod k výrobě

Z knedlíků, které vám zbyly vykouzlíte snadno chutný pokrm. Knedlíky a slaninu nakrájejte na plátky a namočte ve vejci rozšlehaném s bylinkami. Na rozehřátém oleji potom vše opečte na pánvi. Kynuté houskové knedlíky můžete zase ohřát nad párou, posypat cukrem a přidat kompot.

Dýňová polévka - recept, postup, návod k výrobě

Příprava je snadná: Dvě větší cibule a 700 g dýně Hokkaido nakrájejte na kostky. Obojí osmahněte ve 40 g másla. Podlijte 2 lžícemi octa, přidejte 1 litr vývaru a vše zhruba 15 minut povařte. Potom přidejte
200 g smetany a polévku rozmixujte. Nakonec ji dochuťte solí a 2 lžičkami medu.

Dýňový rumový hrnec - recept, postup, návod k výrobě

Tahle laskomina zaručeně zažene pod zimni chlad: 500 g muškátové dýně oloupejte a nakrájejte na kostky. Smíchejte je se 100 g cukru a na sítku nechte stát přes noc. Ze dvou limetek oloupejte slupku
a vymačkejte šťávu. Dýni, slupku a šťávu rozdělte do dvou zavařovacích sklenic, přidejte 2 lžíce cukru. Sklenice dolijte rumem. Nechte 2 týdny uležet.

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny